lördag 31 oktober 2009

toadörren


Hej. Hej ..här kommer en bild på från vår toalettdörr , skjylten hittade jag i en inredningsbutik inne i sölvesborg , Maddes nya affär , hon hade en liten hörna som hette mormors hörna . Här hittar man lite shabby chic prylar som kan vara bra att ha .I dag är det ju allahelgonahelgen, den är så mysig med alla sina ljus tända tycker jag . Jag har precis varit på kyrkogården och tänt lite ljus för mina nära å kära . Det går flera värmeljus åt gången här hemme hos oss också . min sambo brukar säga ...ja, ha å så ytterliggare en lykta till ! MED glimten i ögat förstås ..En vän sa en gång till mig ..FÖRBANNA INTE MÖRKRET UTAN TÄND ETT LJUS ISTÄLLET ...det har jag tagit fasta på ..kram på er ..

torsdag 29 oktober 2009

vardagsrummet


Hej, Hej ..här kommer en bild ifrån vårt vardagsrum, det ska renoveras snart , vi måste pausa lite nu .Men jag har tjuvstartat med att måla möblerna lite iallafall. Bordet var brunt innan , jag har även bytt knopparna på lådorna .Soffan har jag piffat upp med en massakuddar, senaste fyndet har jag ej hunnit sätta dit,det är ett par sjärnkuddar ifrån ullared. Sakta men säkert så ska det nog bli fint här också .

onsdag 28 oktober 2009

kruka


Sen onsdagskväll , tid att krypa ner..måste bara blogga lite ändå .I dag så har jag varit på en liten shoppingtur i stan med min mamma , trevligt! hon är alltid pigg på att åka iväg med mig .Hon vill alltid ha mina smakråd vid inredning å klädinköp .Du får ihop det så bra är hennes kommentar. Roligt! att hon känner så...här har jag fått ihop det med en gammal kakburk , den får ett andra liv som kruka..den pryder sin plats i sovrummet nu , en riktig murgröna gör den levande tycker jag ..

tisdag 27 oktober 2009

kakfat


Hej på er alla ni som tittar in på min blogg i bland...i mitt köksfönster har jag satt detta kakfatet som jag hittade på en loppis för ett tag sedan . Gamla kakformar fick bli ljuslyktor, ett ensamt hjärta passar också bra in här ..salt å pepparkaren är tyvärr inte gamla men ser sådana ut ändå . Jag letar alltid efter antika grejer ..sa , häromdan till min sambo att nu får det räcka med prylar ...han svarade ..att det är som att säga åt dig att sluta leva ...och det stämmer nog ..det är ju min hobby !..den kan man inte bara sluta med ..Ett citat från mias bok ...PASSION ÄR ENERGI ..NÄR DU GÖR DET DU BRINNER FÖR ÄR DIN KRAFT SOM STÖRST...det stämmer bra tycker jag ...i alla fall på mig .. kram !

onsdag 21 oktober 2009


nej ,nej nu blev det visst fel igen .. bilden ska ju komma där nere i stället .!! Hjälp! å, ingen hemma som kan hjälpa mig ..

sovrummet


Här kommer lite inspiration från mitt fönster i vårt sovrum, vi har nämligen två stycken, visade lite från det andra tidigare . Ängelvingarna blev jag förtjust i , de är i plåt och en aning shabby ...kaffekanan hittade jag för ett tag sedan den passar bra in här . Ska leta efter en annan lampa , den tycker väl upp snart kanske. .. jag har också försökt lägga in en bild till nedanför här...från mitt sängbord ...pionen blev pricken över ...mormors gamla vas .

lördag 17 oktober 2009

spegel


Lördag kväll ...jag ska koppla av en stund , då blir det en stund framför bloggen ...Det har varit en lugn lördag , bara gått å pulat lite här hemma . Målat ett skåp , målat lite dörrfoder..haft lite kalasfika här på em ... här är ett gammalt fönster som jag målat sedan tidigare , men jag piffade upp det med lite murgröna som blev dekorativt känns mera levande nu ..denna spegeln har vi i sovrummet ... Nu blir det soffläge och lite lördagsgott ..

fredag 16 oktober 2009

en bricka till


Jag har visst fått dille .. på brickor känns det som ..visade ju en igår . Men,men .denna fyndade jag på loppis häromdan .Den kommer att passa så bra i vårt kök . Det blir som ett behov att leta efter gamla annorlunda prylar nuförtiden ..men kul ...Nu ska jag ta myskväll och bara slappa , äta godis och tända lite eld i kakelugnen ,,,häärligt ! Jag glömde ju säga att jag fyndade ett gammalt bord som ska målas , vitt ,vitt .ett runt denna gången , vi ska ha det i vardagsrummet tror jag ..vi får se var det passar . Trevlig helg !

torsdag 15 oktober 2009

ljusbricka


Tjenixen! Här har jag fixat till en skål med lite prylar , ängeln var tråkigt målad innan , jag spraymålade den så klart..denna skålen har jag i vårt sovrum . Den står på min mormors gamla byrå som jag också målat .Det känns extra kul att få användning av hennes gamla prylar här hos oss nu .Hon betydde så mycket för mig min lilla mormor .Ett tänkvärt tips i mörkret...LYCKAN FINNS PÅ INSIDAN ,MEN DEN KOMMER INTE DIT AV SIG SJÄLV ...sagt av Mia .T....Kram .

tisdag 13 oktober 2009

gammal skål


Jag kanske inte är någon mäster fotograf , men jag försöker iallafall...här har jag fått ett gammalt fat från min mamma det låg länge i deras källare , tänk att det kom till nytta igen . Rosorna är från en butik i stan som jag hittade sisst vi var där . Jag måste piffa till det i fönstren för de är så skabbiga...här gäller inte ens shabby shic! Men så småningom blir det nya . Nu har vi bara vardagsrummet kvar att renovera , men det får vänta för jag och min sambo är rättså slitena nu . Man ska ju ha tid till varandra också .. även kärleken måste vattnas sägs ju det ...så nu ska vi bara mysa med varandra en tid framöver...och bara vara utan några som helst krav och måsten . Nu dags för lite tea och säsongens första pepparkaka..snart jul bara 6 v kvar till advent ...myyysigt !!

måndag 12 oktober 2009

väggord


Ett sätt att finna glädje i vardagen är att göra lite mer av det vi tycker om . Sagt av min favorit föreläsare Mia törnblom . .. Något att tänka på nu när mörkret kommer ..Jag fixar å donar här hemma hela tiden . .. här kommer ett väggord som vi har i hallen , det betyder känn dig välkommen eller var det känn dig som hemma ? ja,ja..snyggt blev det i allafall ...Jag läste precis ett citat till ifrån Mias bok ...LYCKA ÄR SOM EN VANLIG FÖRKYLNING ...DEN ÄR SMITTSAM ! VEM VILL DU SMITTA I DAG ? Något att tänka på ....

tisdag 6 oktober 2009


Här är vårt fönster i sovrummet , jag tog vitt här också för säkerhetsskull..hi ,hi ...det känns så ombonat och lugnt med vitt . Lyktan som jag letat efter hittade jag i en butik inne i stan , numera så är det ju mest svarta avskavda zink grejer i butikerna ..jag gillar bättre vita slitena prylar ..shabby chich !


lördag 3 oktober 2009


Äntligen så är vårt sovrum klart , det blev vitt här också ... inget ovanligt när det gäller oss numera . Vi blev jättenöjda , men oj ! vad vi slitit här ...nu måste jag leta efter vita prylar att sätta hit ..här är vår nya säng ..hoppas den blir skön att sova i .Dags att mysa med tända ljus , första höst stormen viner utanför ..natti natti ...