tisdag 29 december 2009

litet skåp


Jag har köpt ett litet skåp för ett tag sedan., hittade det i en loppisaffär , nu hänger det i vårt vardagsrum . Lite småplock har kommit dit , Jag köper lite bra och ha grejer när jag hittar något fint de kommer alltid till nytta . Eftersom nästa rum att renovera blir vardagsrummet så är det verkligen lite shabby nu med olika stilar , men så småningom så ...Imorgon är jag ledig ska fixa lite till nyår ..sköönt !

måndag 28 december 2009

mormors kuddar





Här kommer lite fina kuddar , endel av dom är riktigt gamla och handvirkade , min mormor hade endel sådana grejer i sina gömmor ..jag har fått ärva lite lakan m.m de kan nog komma till andvändning igen här hos oss. Det blir snyggt att blanda gammalt och nytt .Natti ! Natti !

söndag 27 december 2009

julskål


Ja så är juldagarna slut för denna gången ...men de har varit så skööna ! Detta får väl bli den sissta julbilden . Här är en gammal skål som jag pyntat på gammalt vis med apelsiner och nejlikor , man glömmer nästan bort det enkla . De står på ett symaskinsbord som jag fått av min snälla vännina , inget som hon behövde ..snällt va ! Men det ska målas så småningom , min vita period är snart tillbaka igen .Nu får man ju komma med nya ideer till nyår och då vill jag bara ha vitt och lite silver kanske ..Älskar att få hitta på roliga dukningar för mina gäster ..Ses snart igen !

fredag 25 december 2009

mina julklappar


Så är julafton över för denna gången , vad den går fort ...men den blev bra . Alla fick paket och maten var god , alla vara nöjda och glada...Måste bara visa mina gosiga skor jag fick , helt underbara ...och så varma . En shabby tavla i bakgrunden . Här ska jag sätta upp mina gamla foto som varit mina morföräldrars.. t.o.m så gamla så de är i plåt endel. Kram !

tisdag 22 december 2009

mitt altare


Kvällen på er ..Här kommer en bild på mitt altare som min sambo kallar det ...hi, hi ..lite fina saker som jag tycker om , en vitmålad ängel som jag haft på min ängeltid förut ..den blev snygg vitmålad. Lite kattguld från några loppisar . Lampan som får hänga här tills den fått en bättre plats köpte jag för ett tag sedan , den är jag nöjd med . Nu är det inte länge tills julafton , man väntar spänt på om man varit snäll i år . KRAM !

måndag 21 december 2009

julkruka


Sena kvällen , det blir det visst alltid numera . Idag har jag jobbat , vill egentligen vara lite ledig men dagarna ska ju räcka till mycket . Jag har satt lite ris på verandan i en gammal zinkspann som jag hittade på loftet , med lite rönnbär och mossiga grenar så blev det ett mysigt enkelt arrangemang .. Tur att jag var ute i backen och fixade lite ris nu innan snön kom ...fast visst är det häärligt ute , synd bara att det är så kallt . Här eldas förfullt ivår kakelugn ..mysigt ! Natti, Natti ...

söndag 20 december 2009

julfönster


Söndagsmorgon och den fjärde advent vad kan vara mera mysigt ! I dag blir det nog till att skotta , tänk vad vad häärligt med så mycket snö ... tur att man inte ska till jobbet i dag isåfall hade det inte varit så lätt . Här på landet så får man ploga själv . Här är mitt köksfönster , det har pyntats med lite julenar och grankransar .Ljusstaken hittade jag faktiskt när jag var i ullared, den ser lite gammaldags ut tycker jag . Nu ska jag sätta mig framför godmorgon tv och ta lite kaffe ...mys,mys..

fredag 18 december 2009

ljusstake


Äntligen Fredag ! Nu har man en hel helg framför sig ..det blir nog mest att fixa de sissta julklapparna , och så ska förstås granen in .På vår skänk i köket står denna ljusstaken den inhandlade jag på en loppis för ett tag sedan ..tycker att den blev riktgt bra här trots att den inte är shabby ! Sedan är det en zinkbalja som blivit vitmålad , enkelt och snyggt ...Ha en trevlig helg ! KRAM .

torsdag 17 december 2009

julbilder


Hej igen ! Nu är det ett tag sedan , känns som om jag inte har någon egentid längre , nu är det mycket som man måste pyssla med inför julen .Jag måste slå av på alla måsten för det blir ju jul oavsett ...Här är lite julmys från köket , vi har en gammal spis som jag satt lite grejer på . En kanna ifrån mormor blev så här fin med lite pynt i . Äpplena här ovanför har jag också fixat med , enkelt och inte alls avancerat. Nu ska jag njuta av julstämningen både ute och inne , det är ju så häärligt med den snön som kom igår . Kram !


söndag 13 december 2009

julbricka


Idag är det lucia ..skulle egentligen haft en lucia här men de ligger långt in på vinden i någon låda, eftersom jag flyttade hit till min sambo i våras så har dom kommit bort i flytten ...det blir ju så ingen ordning på grejerna när dom får ett nytt hem ...men vi har ju fullt här ändå så det gör inget .Här är lite lull lull på min bricka i fönstret . Nu kanske ni undrar vad det är ? Men så sa en inredare en gång ..Martin Timell eller var det Lollu kanske ...Ha en fortsatt trevlig lussekväll , stämningen är ju på topp det har ju kommit lite pudersnö i dag .. yippy !

söndag 6 december 2009

spegel


Nu är det ett tag sedan som jag visade lite vita grejer.. men här kommer lite pynt som jag satt på spegeln i sovrummet . Stjärnorna är från en pysselbutik i stan de passar bra in här , ängeln fick jag av mina tjejer i present tidigare . I dag så har jag varit på loppis igen men hittade inga direkt gamla grejer , det verkar som det är många som letar efter gamla loppisprylar nuförtiden .Man skulle komma på en helt orörd loppis någon gång , vilken lycka !

lördag 5 december 2009

julbyrå


Lite julfint att titta på , en ljusstake som jag haft liggande ett tag kom till andvändning igen den ser gammaldags ut .Granen är en fuskgran, men oj! vad den ser äkta ut . Den runda ljusstaken är ett loppisfynd .Duken är min mormors .Hjärtat som hänger på spegeln är gjort av röda bär det blev riktigt mysigt ...Kram !

onsdag 2 december 2009

jul på verandan


Lite jul på verandan fick det också bli . Här har jag varit inne i vedboden och hittat en gammal korg, i den så satte jag en liten gran så smånigom så kanske det kommer dit lite ljus .En liten bock fick också plats där . Juligt å fint ...