torsdag 29 april 2010

ytterdörr


En krans på dörren piggar alltid upp..välkommen skylten är inköpt i fröken knopps affär...har ni inte varit där , så gör ett besök ..det är så mysiga grejer där .




I somras så var jag framme med penseln även här , dörren var brun innan ..blev absolut bättre vitmålad..allt gåt att fixa till med lite färg .. kram !

onsdag 28 april 2010

klänning


Idag så har jag varit ute på en shoppingtur ..men det blev inte några prylar precis..jag köpte lite kläder istället . Denna söta klänningen hittade jag på vero moda..kunde inte motstå den . En bikini inhandlades också ..så nu är det hårdträning som gäller om jag inte ska ligga i vassen i sommar ..suck ! så går det när man renoverar och slutar att träna ..




På galgen, som är en variant med plastremsor..lite gullig ! hittade den på en loppis såklart...har jag också hängt mina senaste pärlarmband ..de är inköpta på kappahl..där finns en hel avdelning med vintageprylar...klänningen har små sydda lappar på sig ..lite käckt , kanske inte så chabby men jag fastnade för den ändå .. En stor kram till er alla som kikar in .

tisdag 27 april 2010

piedestal


En gammal kruka som min mormor haft, det passade utmärkt med lite plättar i luften i den . Visst är plättarna så söta ?



Så här blev min piedestal som jag målat i helgen ..den var brun innan ..usch ! den står uppe tjejernas hall nu , men kanske den landar i vardagsrummet sedan , det var min första tanke när jag köpte den ..vi får se .



Väggord på en av tjejernas klädgarderob...denna dörren vågar jag ej öppna och visa er, ni vet kanske hur ordningssamma ungdomar är ..hi, hi..

söndag 25 april 2010

fåtölj


Jag har klätt om en gammal fåtölj ..det var lite pilleri men den blev bra ..lantlig romantisk ..tyget hade jag här hemma ..ska nog stå i vardagsrummet när det är klart ...blir ett snabbt inlägg i dag !




Så här såg den ut innan...uhhh!

lördag 24 april 2010

ampel


Jag bara undrar ..var tog våren vägen ? De stackars penseerna fryser såå...denna ampeln köpte jag i ullared , redan rostig och klar ..den får hänga vid dörren . Idag mår jag lite bättre ifrån min migrän , skönt tar några dagar att få bort den .suck ! Så jag ska ta det lugnt här bara pula lite , kanske klä om en liten fåtölj ..vi får se ..Det snickras fortfarande i vårt vardagsrum men nu börjar man se en ljusning ..ha en sköön lördag nu ..kram på er alla som kikar in ..

torsdag 22 april 2010

trasmattor


Idag har jag haft en vilodag ..varit hemma från jobbet ..somnade med migrän och vaknade med det ..inget bra att jobba då ..i helgen så fyndade jag lite trasmattor ..tre styck alldeldes oanvända handvävda ..jag blev jätte nöjd ! får se var de passar ..nu lite tea och vila och förhoppningvis lite uppassning utav lilla sjuka mig ..hoppas jag är bättre i mon ..kram !






tisdag 20 april 2010

byrå


Jag har kanske visat byrån innan , men inte med samma föremål på...det skiftar emellanåt .. Just nu har spegelbyrån kommit dit och lampan som var i hallen tidigare . Införskaffade en annan till hallen där vi kommer in när jag var i ullared sisst .Att byta lite då och då piggar upp. Klockan är nu mycket så det är läggdags..ses kanske i mon .kram !

måndag 19 april 2010

lite plock


Måndag igen ! Jag var i fröken knopps nyöppnade affär häromdagen, det blev endel plock som ni kan se här..vi får se var de ska bli placerade..just nu så står de på den gamla vedspisen i köket..det är lite stökigt här just nu . Men de ska nog passa in någonstans..ha en trevlig kväll ! kram !

söndag 18 april 2010

loppiskrukor


Vart tog våren vägen ? kalla vindar igen , men man får glädjas åt vårblommorna i krukorna .Här har jag satt lite smått och gott , hittade endel av krukorna på second hand..denna är egentligen ny ..men ser ju shabby och sliten ut ..och kan ni tänka er , endast 2kr ..kan man handla billigare ? tur att alla inte värderar slitena saker .




Att plantera i gamla kannor är charmigt , tycker jag ..här matchas pärlhyacinten med den blå färgen. Ha en forsatt bra helg nu ! kram.

fredag 16 april 2010

sängbord


Nu är det helg igen ..veckorna går fort ..vi har lite stökigt här just nu .Här har kransen kommit ner och får ligga på sängbordet..jag har lite prylar lite varstans..tills de ska hitta sin rätta plats igen ..snart såå..vardagsrummet går framåt ..min sambo och far jobbar på bra . Just nu kan jag inget göra , bara lite servning ..längtar till att få inreda . TREVLIG HELG ! KRAM ..

torsdag 15 april 2010

kaffekanna


Ännu en underbart häärlig dag ! Men idag har jag jobbat mest hela dagen ..men vi är ju ute med barnen så man kan njuta av solen ändå.Här har jag bara satt lite penseer och mossa och några kvistar vide i en gammal trä spann , kannan är en gammal emaljerad som vi hade i längan . Ibland så har min sambo turridning här så det får se lite trevligt ut här på gården med .. Jag vill också säga att jag blir så glad för alla kommentarer som jag får , roligt att ni gillar mina inlägg. Tack snälla ! Kram på er !

onsdag 14 april 2010

trasmatta


En underbart häärlig dag ! Att få sitta i solen och göra absolut ingenting , bara ta vara på solstrålarna är lyx..och t.o.m sluta tidigt ...Här är en gammal pinnastol som jag fått av min mormor ..mattan är dock ny ..men passar bra in ändå .. kram !

måndag 12 april 2010

runt bord


Jag har fixat till ett bord som jag köpte på återbruksboden ..kostnad endast 25 kr, kan man handla billigare? och t.o.m bli nöjd ...dess nya plats blir på den stora tjejens rum , hon börjar också att gilla gamla personliga grejer ..kan hon påverkas tro ? Jag har lagt en duk ifrån .mormors gömma här, ett gammalt pärlhalsband.m.m,blir bra med lite småplock .Men förtillfället så är det mest renovering av vardagsrummet som pågår . Men i helgen så hann jag med ett besök i ullared också , här hittade jag lite prylar till, de kommer vid ett annat tillfälle .En annan affär som har lite roliga grejer och som precis öppnat är ju fröken knopps affär på hörnsjönsplantskola..dit måste ni bara göra ett besök , om ni är i kyrkhult . Kram !

söndag 11 april 2010

planteringsbord




Det var ett tag sedan ...här har jag gjort ett planteringsbord utanför ena längan. Lite blandade skålar från loppis..




Brukar inte gilla att vara med på bild, men här gör vi ett undantag! Jag gillar att få gå omkring i mina rosa stövlar som inte ens är mina hihihi... men snart ska jag köpa ett par egna... lite shabby..

Trevlig Helg, Kram Jeanette!

onsdag 7 april 2010

småplock


Vi har en badtunna bakom vår ena länga..så småningom ska det bli klart här också ..men en sak i taget .Här har jag plockat ihop lite smått o gott ! Det blir bara några penseer än så länge , har inte riktigt med tid att springa runt med vattenkannan överallt .




Lite grejer från ladan passar bra här på bordet ..lite gammal ståltråd, ett bakbord , gamla vävgrejer ..ett gammalt fönster m.m.

tisdag 6 april 2010

gammal fåtölj


Jag har fått en fåtölj av min jobbarkompis härförleden ..den har stått alldeldes ensam och väntat på en liten uppfräschning ...nu fick den äntligen komma in i värmen ..här har jag provat med ett överdrag som jag fått från en prenumenation..det blir väl rättså bra ? ska jag måla den vit ? eller ? vi får se ..var den ska stå ..i vardagsrummet till den nya soffan kanske ... nu står den i hallen ...forsättning följer ..KRAM !

måndag 5 april 2010

blommor


Äntligen tillbaka igen ..jag har inte haft tid på hela helgen..tack för alla goa kommentarer jag fått ! Här är en liten blomma ..var det bellis den kallades för tro ?


Så här har jag fixat det på min veranda..jag kan inte låta bli att gå förbi vårblommorna utan att inhandla mig något..att få plantera och hitta olika krukor som går att plantera i är kul och inspirerande..här får en gammal sockerlåda bli ett litet bord ..



Vi har också ägnat helgen åt att isolera väggen och satt in ett nytt fönster..min sambo och far har stått för det ..jag har mest servat med marktjänsten ..någon måste ju fixa det ..men mitt arbete kvarstår ..jag ska ju måla sedan ..

torsdag 1 april 2010

Glad Påsk


Vill bara önska er alla som kikar in till mig ibland en Glad Påsk ! Här är några söta små kaniner som jag hängt i mitt ris...Kram!