söndag 14 mars 2010

renoveringAtt kunna unna sig lite fika emellan skidåkningen var inte alls dumt ..En shabby soffa på fiket kringlan i trysil ..sedan var det gamla avlutade bord ..nice !Här hade dom tagit tillvara en tunna till papperskorg ..visst är man lite knasig att t.o.m ha kameran i högsta hugg här med ?Ja så här ser det ut hemma hos oss nu ..vi hittade en ingång på baksidan av den vita pappen på väggen..här är verkligen tjocka brädor ..och minst fyra lager tapet ..kanske kan man söka kultur bidrag ? Jag har fått många kommentarer på vår renovering ..kul ...kanske synd att plocka ner kakelugnen , det tycker jag med . Men den var i så dåligt skick att den fick eldningsförbud, att renovera upp den kostar lika mycket som en ny kamin . Att elda i en kamin passar den moderna familjen bättre. Vi pratade med en murare , han sa att en kakelugn ska eldas sakta och länge i , helst tre ggr om dagen ..men vi jobbar ju nuförtiden..annat var det på artonhundratalet ... och lägga pengar som går upp irök efter tre år känns lite tråkigt . Jag tror att en kamin blir mysigt trots allt ..forsättnig följer ...Och så till golvet ..det är så snett och smutsigt att det känns ofräscht ..vi har målat i några andra rum här ..men blev inte riktigt nöjd ..knaggar lyser igenom trots färg som heter kvistlack ..men jag kan hålla med om att det ser charmigt ut !

1 kommentar:

 1. En kamin är inte helt fel det heller och ger en goer värme..
  Vi har en öppen spis som vi inte får elda i utan måste glidgjuta den och det skall göras så småningom och så skall vi in med en kasett så man kan göra annat än myselda.. Vill ju ha nytta av värmen med..

  Det där med kameran känner jag igen.. Här sitter en plåtargalen med, jag älskar ju att fotografera både det ena och det andra :-)

  Ha en bra start på en ny vecka..

  Kram Mia

  SvaraRadera