onsdag 31 mars 2010

vårblommar ute


Här kommer ett litet arrangemang till ..som jag har fixat till ...




Jag hittade en gammal stol här i längan ..tänkte ..så det knakade..vad kan man ha den till då ? Jo ! Den kan ju också stå i hörnan av huset ...det var något som fattades där innan tyckte jag ...och nu blev jag nöjd ..jag gillar också lager på lager ...

tisdag 30 mars 2010


Vilken underbart häärlig kväll ! Jag har varit ute hela kvällen och planterat..det ger energi efter en arbetsdag ..




Lite penseer i små krukor på vårt brunnslock ! Idag blir det bara ett snabbt inlägg ..ha det gott , kram på er !

måndag 29 mars 2010

toaletten


Gammaldags krokar har min sambo hittat i gömmorna här ..jag blev överförtjust och de kom genast upp...de är allt lite lantliga och fick stanna kvar ..nu hänger vi badrockarna här ..snyggt !




Jag inhandlade mig ett duschdraperi häromdagen ..ett oblekt ...det passade in bra ..eftersom det är en randig trasmatta på golvet...

söndag 28 mars 2010

plankvägg


Vi har satt en plankvägg i vårt vardagsrum..hade tänkt att bara ha en vägg så här ...ser lantligt ut ! Nu är det ju lite svårt att se helheten ..men hoppas det blir bra ...Nej ! nu måste jag ..jobba, jobba ! Ha en trevlig söndag ..Kram !

lördag 27 mars 2010

vårbommor


Jag fick visst inte med alla bilder på mina arrangemang häromdan..men här är några till ...enkla men klassiska ..de piggar upp iallafall på trappan ..Idag har vi fullt upp här ..fönsterna ska bytas , så nu måste jag hjälpa till..KRAM på er !

onsdag 24 mars 2010

vår i kruka


Vilken underbart häärlig vårdag ! jag blev så sugen på att plantera ..plockade fram alla grejer och satte igång ..bra att ha naturen så nära inpå ..när man behöver mossa , kvistar m.m...Att vara ute och skapa arrangemang gillar jag ...verkligen avslappnande ..och ..kreativt ...SÅ här blev resultatet ..jag känner mig nöjd ...







Här är mest material från naturen ..kan också bli fint ..det behöver inte kosta så mycket !







tisdag 23 mars 2010

litet bord


Idag så tog jag mig en liten tur till återbruksboden ..då hittade jag detta bordet och lite små skålar som man kan plantera i ..det blir personliga arrangemang när man hittar udda skålar. Jag åkte till blomsteraffärren och inhandlade mig lite lökar ..pärlhyacinter i denna skålen passade så bra .. Men de kommer ut så småningom till vår veranda ..jag ska kasta bort granriset som varit där hela vintern nu ..sköönt !

måndag 22 mars 2010

lykta


Ett litet inlägg..jag har en lykta som ger ett så mysigt sken på den lilla hyllan på toa..spetskanten har jag bara klistrat på..hyllan ett fynd för endast 10 kr ..ibland har man tur ..jag vill passa på och tacka för alla goa kommentarer som jag får från både nya och gamla bloggare..Kram på er !

söndag 21 mars 2010

tjejrum


Här kommer en bild ifrån den stora tjejens rum ..jag tycker att påslakanet är så fint ! Hon har också lagt en virkad filt som vi fått ärva ..den passar så bra nu ..




Så här fint har den stora tjejen gjort på sitt rum ..blandar gammalt å nytt ! häärligt med lite vår färger nu ..vasen är ifrån min mormor och likaså den lilla spetsduken som ligger på silverbrickan.Man kan ju blanda lite av vad man har på en ljusbricka..

lördag 20 mars 2010

taket


Så här ser det ut hos oss nu ..suck !vi har rivit ner hela taket i dag ..vilket jobb ..och så mycket smuts som kom ner ..flera sopsäckar blev det till slut utav musbajs och gammalt skräp ..vi fick andas genom mask så illa var det ...nu tittar man och tänker ..ska vi få i hop allt igen ? taket borta , väggarna nakna och snart är det golvets tur ..men jag är verkligen glad att golvet ska bli nytt för det är så smutsigt efter denna behandlingen i dag ... kanske lite tråkiga bilder ni fått se idag och på sissta tiden..men just nu så har jag bara tankarna på grovgörat..men bättring kommer ..ha en trevlig helg ! kram på er ...

torsdag 18 mars 2010

kökshandduk


När jag handlade häromdan så hittade jag en rolig handduk ..ett recept på muffins på den ..det kan ju komma till nytta kanske..fast nu så hänger den på kroken så länge..den får bara tittas på ..hi.hi..



onsdag 17 mars 2010

ytterdörr


Vi har bytt dörren inne på vår veranda i helgen ..får se vad vi gör med verandan ..den behöver också fräschas upp lite..måla och skrapa fönstren ..kanske .



De nya dörrarna sitter nu på plats..hoppas det blir lite varmare innanför nu ..de gamla var inte så täta ...



Så här såg de gamla dörrarna ut ..nu åker de till tippen ...

tisdag 16 mars 2010

fönster


Jag har allt lite idétorka just nu ..för här är upp och ner i flera rum p.g.a renoveringen...men häromdan så kom min sambo in med ett fynd ifrån loftet ..ett gammalt fönster ..Å! vad bra tyckte jag , det kan ju komma till andvändning igen ..får se var ? fortsättning följer senare ..Kram !

söndag 14 mars 2010

renovering



Att kunna unna sig lite fika emellan skidåkningen var inte alls dumt ..



En shabby soffa på fiket kringlan i trysil ..sedan var det gamla avlutade bord ..nice !



Här hade dom tagit tillvara en tunna till papperskorg ..visst är man lite knasig att t.o.m ha kameran i högsta hugg här med ?



Ja så här ser det ut hemma hos oss nu ..vi hittade en ingång på baksidan av den vita pappen på väggen..här är verkligen tjocka brädor ..och minst fyra lager tapet ..kanske kan man söka kultur bidrag ? Jag har fått många kommentarer på vår renovering ..kul ...kanske synd att plocka ner kakelugnen , det tycker jag med . Men den var i så dåligt skick att den fick eldningsförbud, att renovera upp den kostar lika mycket som en ny kamin . Att elda i en kamin passar den moderna familjen bättre. Vi pratade med en murare , han sa att en kakelugn ska eldas sakta och länge i , helst tre ggr om dagen ..men vi jobbar ju nuförtiden..annat var det på artonhundratalet ... och lägga pengar som går upp irök efter tre år känns lite tråkigt . Jag tror att en kamin blir mysigt trots allt ..forsättnig följer ...Och så till golvet ..det är så snett och smutsigt att det känns ofräscht ..vi har målat i några andra rum här ..men blev inte riktigt nöjd ..knaggar lyser igenom trots färg som heter kvistlack ..men jag kan hålla med om att det ser charmigt ut !

lördag 13 mars 2010

kakelugnen


Äntligen tillbaka igen ! Vi har varit på skidsemester i Trysil i veckan ..så det har inte kunnat bli något bloggande alls ...men vi hade en härlig semester där ...Nu när vi är hemma så har vi fullt upp däremot ..så här ser det ut i vårt vardagsrum just nu ..suck ! ska det bli bra igen ..väggarna borta kakelugnen på väg ut ..taket ska rivas golvet ska bytas ...fortsättning följer ..det kommer kanske att bli lite glest med bloggandet framöver ..men ska försöka att visa er vad som pågår här för tillfället ..inget roligt med grovjobbet bara...men till slut så blir det väl bra ..i morgon kommer kanske lite bilder från trysil ..jag hittade lite shabby bilder där ..kram ..! trevlig lördag kväll ..

lördag 6 mars 2010

spegelbyrå


Idag blir det en snabbis också ..jag har massor att göra här hemma .Så här får ni en bild på min spegelbyrå ..jag har hittat lite småplock och satt dit..byrån om den står på ska strax ut så titta inte så noga på den träinredningen för den ska inte vara här så länge till.. jag letar efter ett gammalt häärligt skåp som passar in nu efter renoveringen ..vi börjar om ett par veckor kanske ...ska bli spännande ..trevlig helg !

fredag 5 mars 2010

lykta


Äntligen Fredag ! Här kommer ett snabbt inlägg ...har en liten stund över nu på morgonen ..har fixat en lykta utav en gammal glasburk ..blev rättså nöjd . den lyser så fint på kvällarna ...ännu så länge måste man ju ha lite ljus för att orka med ..önskar er en trevlig Fredag ...KRAM !

onsdag 3 mars 2010

kökshandduk


Idag så har jag fått en liten överraskning av min dotter..jag har länge gått och sagt att jag gillar en handduk som jag såg hos min kompis fröken knopp...när jag kom hem så fanns den här på bordet ...hon hade fixat en till mig ....Jag blev så glaad ! älskar överraskningar ...men vad skulle jag sätta här tro ! jag provar och provar med diverse grejer ...fastnar för detta .Det får vara här ett tag nu ...jag är ju rättså ombytlig vad det gäller grejer . KRAM ! FÖRRESTEN ..ROLIGT att jag fått så många besökare som kikar in ...lämna gärna en liten kommentar ..då blir jag glad...

tisdag 2 mars 2010

lampa


Dagens inlägg...här kommer den omtalade lampskärmen !hi.hi..mina kollegor på jobbet trodde inte riktigt på min ide...jag köpte slöjan först ..fick inte tag i en lämplig skärm . Men så kom jag på ideen att titta på en återbruksbod , där hittade jag en gammal guldig skärm som jag klippte sönder och nu använder jag skalet bara ..jag tycket att det blev bra i alla fall ...men foten ska bytas till en bättre shabby ...men denna får duga tills jag kan få tag i en sådan som jag vill ha ..man måste vara lite uppfinningsrik i bland ...ha det gott ! Ni som kikar in ...

måndag 1 mars 2010

skänk


Ivårt vardagsrum så har vi en kakelugn , men den blev tyvärr utdömd att elda i ..suck ! vi hade sotaren här ..men nu har vi kommit på en annan ide ..vi kanske sätter in en kamin istället ..den ger snabbt värme , precis så som vi vill ha det ..kakelugnen och dess eldning passar inte den moderna familjen..dvs..elda sakta tre ggr om dan ..synd kanske många säger ..ja men den måste funka också i vardagen..




Jag har en egenhändigt målad skänk i vårt vardagsrum..köpte två stycken samtidigt dom delade inte på dom ..men denna passsar ju in här ..föremålen skiftar efter årstid ..nu vill jag ha vår ..

Men tyvärr så viner det längs knutarna ikväll igen ..men det är ju bara att gilla läget åt saker som man inte kan råda över ..